...

UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralaması sonuçlandı

Çukurova Üniversitesi dünya üniversitelerini sürdürülebilirlik, çevreye duyarlılık, enerji, eğitim, su kaynakları, atık ve ulaşım yönetimi alanlarında değerlendiren UI GreenMetric sıralamasına 31 Ekim 2019 tarihinde başvurdu. Universitas Endonezya tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 3 Aralık 2019 tarhinde dünya sıralaması sonuçları açıklandı. Çukurova Üniversitesi UI Greenmetric dünya sıralamasında 780 dünya üniversitesi arasında 293., 42 Türk Üniversitesi arasında ise 11. sırada yer aldı.

UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralaması, 2010 yılında başlatılan Universitas Endonezya'nın bir girişimidir. Üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çabalarını dünya çapında değerlendirmekte ve karşılaştırmasını yapmaktır. Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı uluslararası olmayı teşvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan bir platform olan UI GreenMetric, dünyadaki bütün yükseköğretim kurumlarının katılımına açıktır. Her yıl farklı ülkelerden pek çok üniversite GreenMetric tarafından altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda değerlendirilmekte, her değerlendirme alanı puanlanmakta ve yükseköğretim kurumları, bu değerlendirmelerden aldıkları toplam puanlara göre sıralanmaktadır.

Üniversitemiz bu gurur verici başarı ile sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarına daha da hız vermiştir.