Doğal Yaşam

Çukurova Kampüsü

Geçmişten günümüze yeşil kampüs olma yönünde attığı doğru adımlar sayesinde günümüze gelen Çukurova Üniversitesi, Yeşil Kampüs olarak sınıflandırılmayı haketmektedir.

 

Çukurova Kampüsü

Atılan doğru adımlar sayesinde Seyhan Baraj Gölü’nün doğu yakasında, doğal ve kültür ağaçları arasında eşsiz bir manzaraya sahip olan ve  20 bin dekar arazi üzerine kurulu Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü insanı kendine hayran bırakan geniş bir doğal park alanı gibidir.

Üniversite kampüsü Seyhan Baraj Gölü ile sınır olusturmaktadır Seyhan Gölü sayesinde en kurak zamanlarda dahi kampüsteki yeşil alanların sulama ihtiyacı karşılanmaktadır. Ayrıca spor ve rekreasyonel amaşlı kullanılmaktadır.

 

Kayıkhane Tesisleri

 

Çukurova Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği

Fakülteye ciddi oranda maddi destek sağlayan Araştırma ve Uygulama Çiftliği, kampüs alanının bütünlüğü, doğal hayat alanlarının korunması gibi konularda işbirliği ile Üniversitemiz için büyük önem taşımaktadır. Uygulamalı eğitim yapan Ziraat Fakültesi için eğitimin en önemli parçalarından biri sayılan Araştırma ve Uygulama Çiftliği (https://zfauc.cu.edu.tr/) araştırma ve geliştirme çalışmaları için vazgeçilmez öneme sahiptir. Üretime ayrılan alanlardan elde edilen gelirlerle yaklaşık 7000 dekar arazi varlığına sahip olan Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde ağırlıklı olarak tarla tarımı faaliyetleri yürütülmektedir. Bahçe tarımının da önemli yer tuttuğu işletmede, Hayvansal üretime ve araştırma amaçlı bölümlere ayrılan alanlar da önemli yer tutmaktadır.

 

Biyoçeşitlilik